Nakon izjava da je BiH tempirana bomba: Predsjedništvo BiH šalje poziv Emmanuelu Macronu

Prva sjednica Predsjedništva BiH u ovoj godini planirana je za 20. januar, ali se još čeka zvanična potvrda i usklađivanje aktivnosti srpskog člana Predsjedništva i lidera SNDS-a Milorada Dodika.

Tempirana bomba

Na ovoj sjednici, kako je za „Dnevni avaz“ potvrđeno iz ove državne institucije, naći se i prijedlog za zvaničan poziv predsjedniku Francuske Emanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Brojne reakcije

Zbog takvih izjava predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je na razgovor ambasadora Francuske u Sarajevu i najavio da će pozvati Macrona u BiH.

Reagirali su i ostali bh. zvaničnici, poput člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, ali i lidera SBB-a Fahrudina Radončića, koji je kazao da takva izjava odmaže i da Macron treba doći da lično vidi kako radikalizam ne stanuje ovdje.

Odgovor šefa kabineta

Grupa alumnista Škole za političke studije Vijeća Evrope također je zbog izjava Macrona tražila da on posjeti BiH, nakon čega im je iz Macronovog kabineta stigla poruka da je pozivnica uručena francuskom predsjedniku.

– Nećemo propustiti da vas obavijestimo o eventualnoj posjeti Emanuela Macrona Bosni i Hercegovini. Molim vas da primite naše srdačne pozdrave – navedeno je tada u poruci šefa Macronovog kabineta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79