Nakon izjave Vučića, Svetlana Cenić postala hit: “Na čemu si, čovječe? Reci, da svi to sadimo” (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u direktnom prenosu iz Dubaija praktično je stao u odbranu vlasnika plantaže “Jovanjica” Predraga Koluvije, kome se sudi zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom opojne droge

Državni vrh Srbije već danima spinuje i ubjeđuje javnost da najveća plantaža marihuane u Evropi nije ništa toliko strašno, a da Predrag Koluvija (glavni osumnjičeni i vlasnik plantaže) i nije tako loš tip.

Građani Srbije kao da žive u nekom simulakrumu stvarnosti, te su našli način da se našale i aktuelizuju snimak iz 2017. na kome gospođa iz Bosne i Hercegovine kaže “daj da svi sadimo marihuanu”.

“Došao Wigemark da me uvjeri i kaže, divno, impresionirani napretkom. Kojim impresioniran, na čemu si čovječe. Šta uzimaš, ko ti je diler, daj mi ga. Daj mi telefon da probam i ja to. Pa, da se ujutro probudim, onda daj da svi sadimo marihuanu. Daj brate, ima toliko neiskorištene zemlje. Ujutro se naduvamo, nisi gladan, nisi žedan i dobro ti”, kazala je Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka iz Bosne i Hercegovine, prenosi beogradski sajt Direktno.rs.

Cenić je 2017. komentarisala povećanje poreza i ocijenila da je to “užasna bahatost”, i kada god da nedostaje novca – uvede se novi namet. Iako nije govorila o trenutnoj situaciji u Srbiji, ova gospođa kao da je predvidjela šta će se desiti i savršeno opisala kako se građani Srbije osjećaju povodom afere “Jovanjica”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u direktnom prenosu iz Dubaija praktično je stao u odbranu vlasnika plantaže “Jovanjica” Predraga Koluvije, kome se sudi zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom opojne droge i to nakon što je na njegovim imanju zaplijenjeno skoro četiri tone marihuane. On je prošle nedjelje pušten u kućni pritvor, nakon dvije godine iza rešetaka.

“Ako pogledate, ima tu nekoliko veoma interesantnih stvari. Neću da ulazim u detalje zato što nikad sa sigurnošću ne mogu da kažem da li je nešto tačno ili nije.

Prvo, taj čovjek je proveo dvije godine u pritvoru, ne postoji sličan slučaj da je čovjek za takvo krivično djelo bio dvije godine u pritvoru, a da se pritom vodi hajka zašto nije i dalje u pritvoru. Vrlo čudno složit ćete se jer on nije ubio nikoga, nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično, već, koliko sam razumio, tonu marihuane, koliko pola okruženja, Nijemci i ostali su legalizovali. Što on također negira da je imao uopće. Ali dvije godine da provedete u pritvoru zbog nečega takvog, očigledno se neko plašio onoga što bi moglo da se čuje. Ko su ti ljudi to ćemo da vidimo”, rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79