Nakon jučerašnjih zabuna: Smanjeno ograničenje kretanja građana u TK

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada je usvojila današnju Naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Ovim su usvojene naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koje su donesene jučer (6.maja) na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, uključujući smanjeno vrijeme ograničenja kretanja, koje je po novim mjerama od 23:00 sata do 05:00 sati narednog dana. Također, novim mjerama je dopušteno okupljanje do 20 osoba u zatvorenom i 30 osoba na otvorenom prostoru.

Sramotno: Policija u Tuzli rastjeruje goste po kafićima, navode da je policijski pomjeren od sutra!

Kada je u pitanju rad zdravstvenih ustanova, novim mjerama dozvoljeno je izvođenje hladnog operativnog programa u općoj anesteziji u svim javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama bolničkog nivoa na području Tuzlanskog kantona u skladu sa njihovim mogućnostima, umjesto do nivoa od 30% redovnog operativnog programa, kako je to do danas bilo predviđeno.

Ostale mjere i dalje ostaju na snazi.

Danas donesene naredbe ostaju na snazi od danas (7.maja) do 21. maja 2021.godine, saopćeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79