Nakon kardinala Puljića u bolnicu zbog korone primljen i njegov nasljednik

Uz kardinala Vinka Puljića u Sarajevu je zbog zaraze koronavirusom u bolnicu smješten i vrhbosanski nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić, a obojica se za sada osjećaju relativno dobro.

– Na vrijeme smo došli u bolnicu i Bogu sam zahvalan jer oporavak ide dobro. Obojica se pod nadzorom ljekara dobro oporavljamo. Zahvalni smo svima koji se zanimaju za naše zdravlje i prate nas svojom molitvom. Na poseban način zahvalni smo i medicinskom osoblju koje brine za nas – izjavio je kardinal Puljić za katolički portal nedjelja.ba.

Nadbiskup koadjutor Vukšić kazao je kako nema nikakvih tegoba dodajući kako vrijeme u bolnici, uz redovne bolničke procedure, provodi i kako bi posjetio druge bolesnike i ohrabrio ih u njihovoj boli.

Obojica su kazali kako su obasuti pozivima i porukama ljudi koji se zanimaju za njihovo zdravstveno stanje te izrazili zahvalnost.

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić na liječenju su na Covid-odjelu sarajevske Opće bolnice.

Kardinal Vinko Puljić smješten u Opću bolnicu zbog zaraze koronavirusom

Zaraza kod kardinala Puljića potvrđena je početkom sedmice, ali tek se u petak saznalo kako je zaražen i njegov nasljednik na poziciji vrhbosanskog nadbiskupa.

Vukšića (66) je za nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije papa Franjo imenovao u januaru, a tu je dužnost preuzeo u martu.

Papa je odlučio kako će kardinal Puljić, koji je napunio 75 godina života, za sada ostati vrhbosanski nadbiskup.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79