Nakon KJKP Rad i Hitna pomoć nabavlja gorivo u firmi koja ima samo jednu pumpu u Sarajevu

“KJKP RAD doo (direktorica Vera Arnautović i izvršni direktor Nijaz Salamović) gorivo za potrebe ovog preduzeća nabavlja mimo Zakona o javnim nabavkama i mimo zakonskog raspisivanja tendera od Green Oil-a”. I uposlenici Hitne pomoći negoduju zbog činjenice da postoji samo jedna pumpa Green Oila koja se nalazi u zabačenoj i nepristupačnoj ulici.

Napokon je misterija riješena. KJKP RAD doo gorivo za potrebe ovog preduzeća nabavlja mimo Zakona o javnim nabavkama i mimo zakonskog raspisivanja tendera od Green Oil-a. Za kršenje zakona i pogodovanje privatnim pojedincima odgovornost snose Vlada KS i lider procesa u KS Elmedin Konaković, a direktnu odgovornost za kriminal snose direktorica RAD-a Vera Arnautović i izvršni direktor Nijaz Salamović koji sklapa ovakvu vrstu kriminalnih poslovanja!

Green Oil doo javnosti je poznat još od ranije kroz poslovanje sa Grasom, a posebno po vlasnikovom sinu Mirzi Muhoviću, momku koji je blizak sa nekim ljudima iz vrha SDP-a, piše Istraga.ba.

Isto valja napomenuti da je Hitna Pomoć sa novim menadžmentom odabrala upravo Green Oil kao dobavljača za potrebe Hitne Pomoći. Mnogi uposlenici negoduju zbog činjenice da postoji samo jedna pumpa Green Oila koja se nalazi u zabačenoj i nepristupačnoj ulici. Ovo je jako bitno pitanje za Hitnu Pomoć i njen vozni park od 30 vozila koji je znatno usporen i osakaćen odabirom ovog dobavljača. Najgore su pogođeni oni koji rade u vangradskim općinama, a svi moraju točiti gorivo na ovoj benziskoj pumpi.

Naravno, sve ovo ugrožava interes građana i njihove živote.

Ko je napravio ovako nepovoljne aranžmane privilegujući pojedinca, pitanje je svih pitanja u ovim slučajevima. Hoće li nadležni reagovati?!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79