Nakon koalicije sa SNSD-om: Ćamil Duraković kandidat za predsjednika Skupštine općine Srebrenica!

Hamdija Fejzić će, prema danas potpisanom dogovoru, biti kandidat za poziciju zamjenika načelnika i u narednom mandatu.

Predstavnici SDA, DF-a i Stranke za BiH danas su u Srebrenici potpisali koalicioni sporazum sa predstavnicima SNSD-a o formiranju skupštinske većine, te održavanju konstituirajuće sjednice Skupštine općine Srebrenica.

Prema najavama, konstituirajuća sjednica Skupštine općine bit će održana već sutra, na kojoj će biti izabrano skupštinsko rukovodstvo, nakon čega će biti zakazana i prva redovna sjednica Skupštine.

Za predsjednika Skupštine općine koji se bira iz reda bošnjačkih političkih partija, saznajemo, bit će predložen kandidat Koalicije „Moja adresa: Srebrenica“, Ćamil Duraković, a na mjesto potpredsjednika Radomir Pavlović iz SNSD-a.

„Dobro je da su dogovori okončani jer Srebrenica i njeni građani, bez obzira kojem narodu ili partiji pripadaju, moraju da žive. Nadam se da će se postignuti dogovori poštovati, posebno oko imenovanja kadrova na čelo općinskih uprava gdje bi na čelo dvije uprave trebali doći kadrovi iz reda bošnjačkog naroda“, kazao nam je Hamdija Fejzić, aktuelni zamjenik načelnika Srebrenice.

Inače, Hamdija Fejzić će, prema danas potpisanom dogovoru, biti kandidat za poziciju zamjenika načelnika i u narednom mandatu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79