Nakon Kovača: Položeno cvijeće na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Avaz

 

Na današnji dan prije 31 godinu građani Bosne i Hercegovine opredijelili su se za nezavisnost i slobodu. Dan nezavisnosti nacionalni je praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja nezavisnost Bosne i Hercegovine od Socijalističke federativne republike Jugoslavije.

Povodom Dana nezavisnosti brojne delegacije sa svih nivoa vlasti u BiH položile su cvijeće na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995.

 

Među njima su bili članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić te Benjamina Karić Damir Mašić, Haris Zahiragić, Igor Stojanović, Elvedin Okerić, Srđan Mandić, Saša Magazinović, Edin Forto…

 

Obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje himne. Svečanosti su prisustvovali predstavnici svih nivoa vlasti i građani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79