Nakon lijepe i ružna slika iz Mostara ponovo otišla u svijet

Mostarski projekt stoljeća zvani “kolektori” vrijedan oko 60 miliona eura još nije proradio pa se i dalje sva kanalizacija i otpadne vode grada Mostara slijevaju u dvije rijeke koje protiču kroz njega – Neretvu i Radobolju.

Ta ružna slika najbolje se primjeti ljeti nakon jakih pljuskova i kad je mali vodostaj rijeka. Osim te slike koju su danas mnogi turisti odnijeli u svijet, nakon jučerašnje kada su mnogi uživali u skokovima, u samoj UNESCO-ov zoni također se širio i vrlo neugodan miris.

Mnogi građani Mostara već godinama apeliraju da se ovaj problem mora pod hitno riješiti i da je ovako stanje nesnošljivo. Dok god nove cijevi kolektora ostaju suhe iz Mostara će i dalje ovake slike odlaziti u svijet, a građani koji žive na obalama rijeke “uživat će u miomirisima” mostarke kanalizacije, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79