Nakon morbidnog udesa u Gračanici, oglasila se porodica! Evo šta kažu!

Redakciji portala stiglo je pismo porodice Avdić koja je zgrožena ismijavanjem njihovog člana porodice, i javno porućuje svima:

Postovani ,
U vezi vase vijesti o automobilskoj nesreci ispred Hitne Pomoci Doma zdravlja u Gracanici danas 24.02.2018 u 09.15 sati:
Zena sa inicijalima A. A. je dugogodisnji pacijent Doma Zdravlja u Gracanici a nerijetko i vrlo cest posjetitelj Hitne Pomoci tj. naprijed navedene ustanove, a zbog vrlo visokog krvnog pritiska od koga boluje zadnjih 20 godina – od rodjenja prvog djeteta. Dolazeci svojim kolima- PEUGEOT na Hitnu zbog vrlo loseg zdravstvenog stanja , a po nesreci i sama je upravljala u tom trenutku navedenim vozilom , pa je ispred same ustanove Hitne Pomoci u Gracanici usled mozdanog udara izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u sva navedena vozila u vasem clanku. Medicinski radnici su je izvadili iz ostecenih kola i uveli u objekat Hitne Pomoci a potom su zvali Policiju sto je bila kardinalna greska jer kada je Policija stigla na lice mjesta poceo je uvidjaj i ispitivanje doticne osobe A. A. a zatim i ALKO TEST i na kraju potpisivanje zapisnika sto je trajalo najmanje 30-35 minuta ( koje su bile vrlo vazne tj. Odlucujuce u tom momentu za nju), a navedenog dogadjaja tj. udesa se ni jednog casa nije sjecala a doktor nije ni posumnjao a kamoli donio pravu dijagnozu – MOZDANI UDAR . Za to vrijeme je se osoba A. A. zalila na glavobolju a dezurni doktor iako joj je izmjerio pritisak 210 , a nije pogledao njen zurnal ( a bila je kao sto sam rekao cest posjetitelj Hitne Pomoci) , a sto je morao uraditi – nego joj je dao longetu za vrat misleci da je glava boli od udesa a ne zbog mozdanog udara i uputio u UKC- TUZLA na hirurgiju !?!? Nazalost sve se desavalo tako brzo i tako neprofesionalno da je jedan mladi zivot ( A. A. je 1971 godiste i majka je dvoje djece od koje jadno bas danas puni 18 godina)
Vec u kolima Hitne Pomoci na pola puta joj je pozlilo i prestala je disati na sto su medicinski radnici reagovali vrlo brzo i reanimirali je. Kada je dovucena na odjeljenje Hirurgije i na osnovu CT snimka
vidjelo se da doticna osoba ima veoma veliki izliv krvi u mozak i sada momentalno je u besvjesnom stanju na Neuro Hirurgiji na aparatima ,gdje je prebacena hitno sa Hirurgije, a doktor je rekao da je takva vrsta izliva krvi da je ves sada nemoguce izvrsiti hirurski zahvat !

P. S. NIKO SE NIJE ZAPITAO ZASTO JE OSOBA A.A. DOSLA PRED HITNU POMOC A SVI KOJI POZNAJU GDJE JE ZGRADA HITNE POMOCI U GRACANICI MOGU DA ZNAJU DA NIJE DOSLA PO CEVAPE NEGO PO POMOC !!!

P. S. NADAJMO SE DA SE OVAKVE KARDINALNE GRESKE NECE DESAVATI NIGDJE U OVOJ NASOJ NAPACENOJ ZEMLJI !

Srdacan Pozdrav
Samir Avdic