Nakon napada na dr. Hasanbegovića: KCUS sutra u štrajku!

U povodu napada i prijetnji na prof.dr. Edu Hasanbegovića, KCUS je održao hitan sastanak kojem su prisustvovali generalna direktorica KCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović, svi direktori disciplina, šefovi klinika, glavne sestre, svi ljekari klinika smještenih na lokalitetu Jezero, predsjednica Sindikata KCUS, Dženana Hrustemović, DMS i predsjednik Ljekarske/liječničke komore FBIH, dr.Harun Drljević.

Prisutni su iznijeli negodovanje i oštro osudili napad uz prijetnje vatrenim oružjem na dr. Hasanbegovića, dr. Danku Pokrajac, medicinsku sestru Almu Hadžić i sekretaricu sa Klinike za pedijatriju KCUS, Munibu Omerović.

– Tokom sastanka donesena je odluka o dvosatnom štrajku. Zdravstveni radnici zahtjevaju zaštitu kao službena lica, kao i da se po pitanju jučerašnjeg napada na ljekare moraju hitno poduzeti ozbiljni koraci. Ljekari i medicinsko osoblje tokom štrajka iznijeće i ostale zahtjeve – navedeno je u saopćenju KCUS-a.

Štrajk biti održan ispred OJ NIRR KCUS od 12 do 14 sati.

Drama na KCUS-u / Denis Smajlović: Prislonio sam doktoru pištolj na glavu i rekao: “Hoćeš da te ubijem!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79