Nakon nekoliko dana kašnjenja, svih 2.200 hadžija se vratilo u BiH

Posljednja grupa hadžija danas je u ranim jutarnjim satima stigla na sarajevski aerodrom.

Posljednjim avionom putovalo je rukovodstvo Ureda za hadž i umru i medicinski radnici koji su sa hadžijama bili u Mekki do polaska posljednjeg aviona.

“Hvala Allahu, stigli smo s posljednjom grupom od 158 hadžija u domovinu. Umorni smo, ali sretni i zadovoljni što smo obavili hadžske obrede i vratili se zdravi i živi. Sve u svemu, možemo kazati da je organizacija ovogodišnjeg hadža bila vrlo uspješna”, kazao je prilikom dolaska rukovodilac Ureda za hadž i umru Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Dževad ef. Hadžić.

Efendija Hadžić se osvrnuo i na rad medicinskog tima, posebno pohvalivši njihovu posvećenost i spremnost da budu na raspolaganju hadžijama.

“Moram pohvaliti i doktorski tim koji je predano obavljao svoje zadatke. Oni su obavili više od 3.000 pregleda, a sve što je bilo pred njima su obavili na jednom vrhunskom nivou”, istakao je Hadžić.

Prokomentarisao je slučajeve kašnjenja letova, uz pojašnjenje njihovih uzroka, kao i korake koji su poduzeti tim povodom.

“Mislim da su naše hadžije zadovoljne. Bilo je malo problema u povratku, ali to nije bilo u našim rukama. Jednostavno, avio-kompanija je kasnila nekoliko dana. Svima koji su morali ići smo obezbijedili povratak. Oni koji nisu morali, jednostavno su uživali u tom nekom produženom boravku u Mekki u uslovima koji su bili odlični“, rekao je Hadžić.

Ove godine je u organizaciji Ureda za hadž i umru iz Bosne i Hercegovine putovalo 2200 hadžija. U taj broj je uračunato i rukovodstvo hadža, odnosno vodiči i ljekarska ekipa. Najstariji hadžija ima 84, a najmlađi 15 godina

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79