Nakon nevjerovatnog konkursa: SNSD-ov Đorđa Kojić isporučuje luksuzno vozilo za Univerzitet u Banjaluci

Univerzitet u Banjaluci odlučio je da luksuzni putnički automobil, vrijednosti oko 82.000 KM, kupi od firme „Brčko-Gas“ koja je u vlasništvu SNSD-ovca Đorđa Kojića.

Univerzitet je s Kojićevom firmom nedavno potpisao ugovor o nabavci automobila, a kako je CAPITAL ranije pisao Univerzitet pomenuti automobil kupuje za potrebe Ekonomskog fakulteta.

Univerzitet je, između ostalog, zahtijevao da automobil bude metalik crni, da ima automatski mjenjač, pogon na sva četiri točka, multifunkcionalni kožni volan, putni računar, fabrički radio navigacioni uređaj…Insistirali su i da bude turbo dizel, sa senzorima za kišu, trozonskim klima uređajem, grijanjem mlaznica za pranje vjetrobranskog stakla..

Vozilo na Ekonomski fakultet treba da stigne u roku od maksimalno 90 dana.

U Univerzitetu su ranije rekli da je Ekonomskom fakultetu potreban novi službeni automobil jer je postojeći star 13 godina.

„Riječ je o kupovini putničkog vozila, a koje bi zamijenilo dosadašnje, već dotrajalo vozilo. Naime, Ekonomski fakultet trenutno ima jedan automobil, star 13 godina, a koji se često kvari. Svaki servis i popravka trenutnog vozila je skupa, a automobil više nije ni siguran za duža putovanja“, naveli su u Univerzitetu.

Nisu precizno odgovorili da li je jeftinije vozilo moglo da zadovolji potrebe Ekonomskog fakulteta.

“Brčko-Gas” je redovni dobavljač vozila za mnogobrojne javne institucije, ustanove i preduzeća, a do sada, prema podacima Portala javnih nabavki u BiH, sa javnim sektorom imas sklopljene ugovore u vrijednosti od preko 14 miliona maraka.

Vlasnik te firme je Đorđa Kojić koji se 2002. priključio Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Bio je predsjednik Opšinskog odbora ove stranke u Brčkom. Na lokalnim izborima 2004. godine izabran je u Skupštinu Brčko Distrikta, a dvije godine kasnije ulazi u Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS). U ovu skupštinu ućiće i 2010. preko kompenzacijskog mandata. Od 2012. do 2016. godine bio je predsjednik Skupštine Brčko Distrikta, podaci su CIN-a.

Pored “Brčko-Gasa” ima i „Brčko-Gas osiguranje“.

Prihod “Brčko-Gasa” u 2020. godini iznosio je 55,7 miliona KM, dok im je dobit bila 5,5 miliona maraka, a imali su i 155 zaposlenih radnika.

Obračunata premija “Brčko-Gas osiguranja” je za 2020. godinu iznosila 16,5 miliona maraka.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79