Nakon odbijanja političkog azila u Austriji: Davor Dragičević otkrio tačan datum povratka u BiH

Davor Dragičević, Davidov otac, u Bosnu i Hercegovinu stiže u srijedu 27. oktobra ove godine, a kako je ranije spomenuo, razlog povratka je i odbijanje ovdašnjeg suda da mu da politički azil u Austriji.

Davor Dragičević je na svom Facebook profilu objavio konačan datum s obzirom na to da je ranije kazao da će se vratiti najvjerovatnije krajem oktobra, ali nije precizirao kada.

“Srijeda, 27.10.2021. godine, aerodrom Sarajevo. Dolazak oko 14:20 sati”, napisao je kratko Dragičević sugerišući da će doći prvo u glavni grad Bosne i Hercegovine, što je također ranije najavljivao.

Dragičević je u razgovoru za N1 poručio i to da će svoju borbu i Pravdu za Davida nastaviti još jače i žešće nego prije.

“Vidjeli smo da dvije godine i devet mjeseci, kako sam bio protjeran iz BiH, apsolutno se ništa nije dogodilo, zato što je svima u interesu da zataška ovaj slučaj i ovo ubistvo. Međutim, sa mojom povratkom mnogo stvari će biti jasnije i ja sam rekao da to nikad neću dozvoliti. Sva odgovornost je na državi BiH i SIPA-i i u zaštitu mog života, moje porodice, a također odgovornost je na članovima grupe Pravda za Davida”, rekao je tada Dragičević.

SRIJEDA 27.10.2021god AERODROM SARAJEVO DOLAZAK OKO 14.20h

Posted by Davor Dragičević on Saturday, 23 October 2021 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79