Nakon odbijanja političkog azila u Austriji: Davor Dragičević otkrio tačan datum povratka u BiH

Davor Dragičević, Davidov otac, u Bosnu i Hercegovinu stiže u srijedu 27. oktobra ove godine, a kako je ranije spomenuo, razlog povratka je i odbijanje ovdašnjeg suda da mu da politički azil u Austriji.

Davor Dragičević je na svom Facebook profilu objavio konačan datum s obzirom na to da je ranije kazao da će se vratiti najvjerovatnije krajem oktobra, ali nije precizirao kada.

“Srijeda, 27.10.2021. godine, aerodrom Sarajevo. Dolazak oko 14:20 sati”, napisao je kratko Dragičević sugerišući da će doći prvo u glavni grad Bosne i Hercegovine, što je također ranije najavljivao.

Dragičević je u razgovoru za N1 poručio i to da će svoju borbu i Pravdu za Davida nastaviti još jače i žešće nego prije.

“Vidjeli smo da dvije godine i devet mjeseci, kako sam bio protjeran iz BiH, apsolutno se ništa nije dogodilo, zato što je svima u interesu da zataška ovaj slučaj i ovo ubistvo. Međutim, sa mojom povratkom mnogo stvari će biti jasnije i ja sam rekao da to nikad neću dozvoliti. Sva odgovornost je na državi BiH i SIPA-i i u zaštitu mog života, moje porodice, a također odgovornost je na članovima grupe Pravda za Davida”, rekao je tada Dragičević.

SRIJEDA 27.10.2021god AERODROM SARAJEVO DOLAZAK OKO 14.20h

Posted by Davor Dragičević on Saturday, 23 October 2021 

  Požar u Tuzli uznemirio građane: Nekoliko ekipa Profesionalne vatrogasne brigade na terenu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79