Nakon osam mjeseci konačno puštena u funkciju Zenička obilaznica

Zenička obilaznica danas je tačno u 12 sati ponovo puštena u promet te građani Bosne i Hercegovine ponovo na raspolaganju imaju 11 kilometara autoceste Zenica jug – Zenica sjever.

Nakon osam mjeseci nefunkcionisanja dionica Zenica jug – Zenica sjever danas je puštena u promet, i to nakon što je Federalno ministarstvo prostornog uređenja potpisalo sve dozvole potrebne za njeno funkcionisanje.

Osam mjeseci trajala je korekcija papirologije, a puno kraće radovi na terenu, ali građani BiH su ipak u ovoj godini dočekali nove kilometre da budu u funkciji.

Radnici za održavanje Autocesta FBiH danas su sklonili zaštitne ograde i stubove te skinuli markacije sa znakova, a u rad je puštena i naplatna kućica Zenica sjever.

Građani BiH dionicu Zeničke obilaznice će plaćati dodatnih 1 KM za putnička vozila, a radi se o najkompleksnijoj dionici čija je vrijednost izgradnje iznosila 225 miliona eura.

Zenička obilaznica zatvorena je 5. decembra prošle godine, a iako je prvobitno bilo najavljeno da će upotrebne dozvole biti izdate kroz sedam dana, to se nije dogodilo. Federalni inspektor je utvrdio da za novoizgrađene kilometre nije izdata upotrebna dozvola, što je ujedno i razlog zatvaranja piše Klix


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79