Nakon otkrivanja afere “Kiseonik”: Dom zdravlja Zenica traži dokumentaciju o dostavljenom kisiku

Nakon priče koju smo objavili i koja postavlja pitanje nabavke medicinskih plinova u Domu zdravlja Zenica od kompanije Istrabenz plini d.o.o Breza, iz pomenutog Doma zdravlja poslali su saopćenje koje u cjelosti objavljujemo.

Nova afera: Dom zdravlja Zenica medicinski kisik nabavljao od firme koja nije registrovana u Agenciji za lijekove BiH

„Dom zdravlja“ Zenica od 2014. godine pa do danas od firme „Istrabenz plini“ d.o.o. Breza nabavlja medicinski plin, a riječ je o praksi ove zdravstvene ustanove koja je naslijeđena od prethodnog menadžmenta. Nakon objavljenih natpisa u medijima, “Dom zdravlja” Zenica je kontaktirao firmu „Istrabenz plini“ d.o.o. Breza, kako bi nam dostavili svu neophodnu dokumentaciju o kvaliteti medicinskog kisika koji se isporučuje.

„Dom zdravlja“ Zenica sprovodi primarnu zdravstvenu zaštitu i ne bavi se zdravstvenom zaštitom koja spada u nadležnosti bolnica ili kliničkih centara.

Medicinski kisik u „Domu zdravlja“ Zenica koristi se u veoma malim količinama, s obzirom na to da nemamo na raspolaganju respiratore ili pacijente koji zahtijevaju značajniju kiseoničku podršku, stoji u saopćenju Doma zdravlja Zenica.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79