Nakon pada u kiselinu preminula dvojica radnika

Dvojica mladih radnika (34, 20) fabrike vijaka DIV iz Knina umrla su danas nakon što su upala u kiselinu.

Do nesreće je došlo kada je jedan radnik upao u kiselinu za cinčanje na galvanskom odjeljenju, a drugi, kada je pokušao da mu pomogne, također je upao u kiselinu i stradao od strujnog udara, prenose mediji u Hrvatskoj.

– Danas u 11:08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske kompanije u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, kojima je, tokom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu konstatirana smrt u 11:50 sati. Prema do sada utvrđenom, radi se o 34-godišnjem i 20-godišnjem zaposlenicima navedene kompanije – navodi se u saopćenju iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema riječima svjedoka, nesreća se dogodila prilikom čišćenja bazena u pogonu galvanizacije.

– Nesreća se dogodila prilikom čišćenja bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz dosad nepoznatih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar. Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je Hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probali su reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milion puta dogodila – rekao je neimenovani zaposlenik DIV-a za medije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments