Nakon pauze: Ponovo aktivirani radovi na olimpijskom bazenu u Mostaru

(Foto: G. Š./Klix.ba)

Nakon više od mjesec dana zastoja, radovi na izgradnji budućeg olimpijskog bazena u Mostaru su ponovno u punom jeku. Građevinske mašine su se vratile na gradilište kako bi nadoknadile izgubljeno vrijeme, a betoniranje temeljne konstrukcije trebalo bi započeti za desetak dana.

Zastoje u radovima uzrokovalo je izmještanje trafostanice i podzemnih kablova, kao i nepostojanje jasnih nacrta podzemne infrastrukture na lokalitetu vojnog bivšeg objekta.

Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru, izjavio je za Klix da su ti problemi uspješno riješeni te da su stvoreni urbanistički uslovi za nastavak radova.

Prašo naglašava da je zastoj uzrokovan okolnostima na terenu te da to ne može biti odgovornost izvođača radova, već investitora.

Dinamika radova sada bi trebala biti obnovljena, a betoniranje temeljne konstrukcije bit će vidljivo unutar sljedećih deset dana.

Izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru planirana je u dvije faze, a ukupna investicija premašit će 20 miliona KM. Prva faza, koja obuhvaća izgradnju konstrukcije, krova i fasade, procijenjena je na 11 miliona KM.

Projekt bi trebao biti dovršen do kraja 2025. godine. Ova investicija posebno je važna jer bi pridonijela sportskoj infrastrukturi i omogućila plivačima, uključujući i svjetski poznatu Lanu Pudar, bolje uslove za treninge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79