Nakon pisanja portala Crna Hronika: Transparency International uočio nepravilnosti na UKC Tuzla!

Transparency International Bosna i Hercegovina podnio je zahtjev za vršenje inspekcijskog nadzora u vezi sa konkursom za kliničkog psihologa na UKC Tuzla, o kojoj portal Crna Hronika piše već sedmicama.

Našoj redakciji dojavljene su priče sa nekoliko adresa od nezadovoljnih kandidata, a nažalost kolege sa tuzlanskih i drugih bosanskohercegovačkih portala nisu smatrale bitnim da istraže ovaj slučaj.

Naime, komisija u sastavu: Mitra Mirković Hajdukov, Samira Selesković Sofić i Senada Kurtić donijela je Listu uspješnih kandidata, a na kojoj je posao dobio suprug od načelnice Zavoda za psihološku i socijalnu zaštitu.

TI BIH je zaprimio predstavnike više nezadovoljnih kandidata koji su sudjelovali u postupku javne konkurencije, a istican je navod da svi kandidati nisu bili obaviješteni o usmenom dijelu ispita. Dva člana komisije su u položaju subordinacije prema načelnici Zavoda čiji je suprug predložen kao najuspješniji kandidat, što je sukob interesa i predstavlja upitnik nad zakonitim radom članova Komisije za izbor.

Mnoge druge nepravilnosti uočila je ova institucija, a rješenje čitavog postupka saznat ćemo uskoro.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79