Nakon pitanja Crne-Hronike Kantonalna inspekcija pokrenula prijavu protiv nesavjesnog Sarajlije

Redakciji portala Crna-Hronika dostavljeni su foto dokazi nelegalne deponije koju je napravio N.N. muškarac na prostoru općine Stari Grad u Sarajevu. Mjesto Borije su vazdušna banja i neiskorišteni zeleni dragulj nadomak Sarajeva.

Brojni apeli da se ovo područje izgradi kao sportski, agro-turistički i poljoprivredni kompleks koji obiluje brojnim ljekovitim biljkama, sekundarnim šumskim proizvodima i koji je idealan za razvoj planinskog sporta koji su upućivani prema općini Stari Grad, Gradskoj upravi Sarajevo i Vladi kantona Sarajevo do sada su ostali bez odgovora.

Bez odgovora su i građani koji su mjesecima zvali policiju, inspekciju ali i kabinet načelnika Satarog Grada kako bi riješili problem koji im pravi Sarajlija . On je napravio na privatnom posjedu nelegalnu deponiju, odlagalište smeća i građevinskog otpada.

Čak se i na Google mapi vidi nelegalna deponija.

(FOTO) U Sarajevu muškarac napravio nelegalnu deponiju: Naplaćuje 10 KM po istovaru kamiona”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Nakon pisanja portala Crna-Hronika reagovala je i Kantonalna inspekcija.

“Informisem Vas da će se uzeti u obzir dostavljeni upit i činjenice navedene u istom, za potrebe postupanja po službenoj dužnosti nadležnih inspekcija, s obzirom da drugih prijava na navedene okolnosti do sada nismo imali.

Prijava je poslana direktoru na signiranje, s obzirom da je nakon izvršenih provjera konstaovano da navedena prijava do sada nije zaprimljena, a s obzirom da je u pitanju javni interes i interes medija, ista je dostavljena u dalju proceduru.” – izjavili su iz KUIP Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79