Nakon pobune stanara: Investitor nije dobio odobrenje za gradnju u Mostaru

Investitor je dobio urbanističku suglasnost, ali nakon pobune stanara okolnih zgrada Odjel za urbanizam Grada Mostara investitoru nije izdao odobrenje za gradnju jer u postupku izdavanja urbanističke suglasnosti nisu bili uključeni stanari naselja

Odjel za urbanizam Grada Mostara nije izdao odobrenje za gradnju drugog stambenog objekta u mostarskom naselju Bijeli brijeg investitoru “Joks” d.o.o. Mostar.

Kako su dozvolili, pa skrivali ilegalnu gradnju u Mostaru

Iz inicijative građana “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu” podsjećaju da je spomenuti investitor već izgradio jednu stambenu zgradu na toj lokaciji, a nakon što su stanovnici susjednih zgrada neslužbeno dobili informaciju da se planira izgradnja još jedne zgrade s garažom i pet katova odmah uz prvu zgradu, zatražili su informaciju od Odjela za urbanizam.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, plan izgradnje po sistemu “sruši kućicu – napravi zgradurinu” bio je isti. Investitor je dobio urbanističku suglasnost, ali nakon pobune stanara okolnih zgrada Odjel za urbanizam Grada Mostara investitoru nije izdao odobrenje za gradnju jer u postupku izdavanja urbanističke suglasnosti nisu bili uključeni stanari naselja.

“Stanari planiraju i ovaj dio dokumentacije dostaviti nadležnom tužiteljstvu i Federalnoj upravi policije budući da se radi o još jednom dokazu kako se protupropisno, protuzakonito i mimo regulacijskih izdavalo suglasnosti i dozvole u Mostaru. Stanari su predali i zahtjev za rušenje šestog ilegalnog kata na prvoj zgradi te epilog iščekuju”, stoji u saopćenju inicijative “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79