Nakon ponovnog prebrojavanja: CIK potvrdio da Amar Dovadžija ima 102 glasa prednosti

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje potpisa na izvodu iz Centralnog biračkog spiska obavljeno je jutros u 9 sati u Glavnom centru za brojanje u Zetri, gdje su prisustvovali i akreditirani posmatrači.

Riječ je o biračkom mjestu 118A022A (Jahorina 1) za načelnika općine Ilijaš po kandidatima i za Općinsko vijeće Ilijaš po političkim subjektima i kandidatima.

Naknadnim prebrojavanjem glasova sa biračkog mjesta Jahorina, kandidat Četvorke za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija potvrdio je prednost od 102 glasa u odnosu na protukandidata iz SDA Akifa Fazlića.

“Naknadnim prebrojavanjem glasova s biračkog mjesta Jahorina, koje je učinjeno spornim stalnim spinovanjem političkih oponenata, danas je CIK u Zetri potvrdio da nema razlika niti neslaganja s prvobitnim prebrojavanjem”, napisao je Dovadžija na svom Facebook profilu.

Povodom ovoga, na svom Facebook profilu oglasio se Dovadžija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79