Nakon požara na Otoci: Skoro svi boksovi su uništeni, ogromna materijalna šteta

Požar koji je juče izbio na pijaci u sarajevskom naselju Otoka, izazvao je ogromnu materijalnu štetu. 

Pepeo, sivilo na zgradama pored – slika je koja opisuje scenu koju je jutros zatekla ekipa BHRT-a na terenu.

Tek se jutros vide razmjeri štete požara koji je juče gasilo više od 50 vatrogasaca sa 17 vozila.

Skoro svi boksovi, a ima ih 185, su uništeni.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obišla je ovaj lokalitet i istakla da će Gradsko vijeće Sarajeva finansijski pomoći onima kojima su izgorjeli objekti na pijaci.

“Ovo je velika tragedija u našem gradu kada je na Otoci kada je izgorjelo preko 50 objekata koji su porodicama koje su ovdje okupljene značile jedini izvor prihoda.Hvala hrabrim vatrogascima koji su uspjeli ugasiti požar, koji su uložili sve svoje napore da šteta bude što je moguće manja. Ovo je, možemo reći, tužan i tragičan dan za naše Sarajevo. Sreća je što nema ljudskih žrtava što su svi živi i zdravi. Ovo je velika šteta. Pozivam sve kolege sa svih nivoa vlasti da zajednički pronađemo način da pomognemo ljudima. Ja ću predložiti Gradskom vijeću Sarajeva da izdvoje sredstva kako bi pomogli porodicama kao finansijsku pomoć za saniranje štete na njihovim poslovnim objektima”, kazala je Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79