Nakon poziva Erdoganu: U Beograd stiže vojni avion, Turska šalje pomoć za Sandžak

Ambasador Republike Turske u Beogradu Tanju Bilgic uputio je danas pismo predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmini Curić u kojem je obavještava o pomoći Turske koja sutra stiže u Sandžak.

U pismu se, između ostalog, navodi da će sutra vojni avion s medicinskom opremom sletjeti na aerodrom u Beogradu.

“Povodom pisma za pomoć koje ste uputili predsjedniku Turske u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog trenutne situacije u Novom Pazaru, želim da Vas obavijestim da smo sa Srbijom potpisali ugovor o donaciji. U okviru toga, sutra će jedan vojni avion sletjeti na aerodrom u Beogradu i tom prilikom će biti uručena pomoć Turske. Ona će biti dostavljena bolnici u Novom Pazaru, a obuhvata velike količine medicinske opreme koja je potrebna bolnici u Novom Pazaru”, stoji u pismu.

Ambasador Bilgic je u pismu predsjednici Vijeća također uputio i hatarnamu povodom preseljenja na ahiret predsjednika Izvršnog odbora prof. dr. Hasima Mekića.

Bošnjačko nacionalno vijeće nedavno je uputilo poziv za pomoć predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu u kojem je zatraženo upućivanje hitne medicinske pomoći Sandžaku prenosi RadioSarajevo.

Poruka iz Sandžaka: Prepušteni smo sami sebi, Srbija ima maćehinski odnos prema nama


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79