Nakon praznika: Gužve na izlazu iz BiH

BIHAMK

Nastavljeni su normalni uslovi saobraćaja na putu Goražde-Foča u mjestu Potrkuša nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Veći dio Bosne i Hercegovine karakterizuje suh kolovoz, dok su lokalno prisutna vlažna mjesta. Vozači su pozvani na oprez tokom vožnje, posebno izbjegavajući rizična preticanja i obavezno koristeći sigurnosni pojas.

Na ulazu u Sanski Most, obustavljen je saobraćaj zbog aktuelnih radova, te je vozačima preporučeno koristiti obilaznice.

Radovi su u toku i na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic, gdje se saobraćaj reguliše semaforima.

Također, radovi su u toku na više magistralnih puteva, uključujući Jablanica-Potoci, Tuzla-Kalesija, Kladanj-Vlasenica, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku i na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu te na sjevernom ulazu u Mostar.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraćaj je obustavljen za vozila teža od 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša zabilježen je pojačan promet vozila, dok na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini do ponoći večeras.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79