Nakon preko 12 000 potpisa iz Ministarstva poručili: Radimo po preporukama Vlade, a ne po peticijama!

Povodom Odluke Vlade TK o prekidanju online nastave i vraćanje učenika i studenata u škole, a koja je donešena na preporuku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, učenici Tuzanskog kantona pokrenuli su online peticiju da se u Tuzlankom kantonu ipak do daljnjeg nastavi sa modelom online nastave. Peticija do sada ima preko 12 000 potpisa.

U Ministarstvu nisu bili upoznati sa reakcijom učenika na nove odluke Vlade. Podsjećamo,  prethodna odluka Vlade o prelasku na online nastavu naišla je na negodovanje studenata zbog čega su održali i proteste, stoga iz Ministarstva ističu da je teško udovoljiti svačijim željama.

Meni to nije poznato i mi ne možemo po peticijama odlučivati. Mi radimo po preporukama Vlade i kakve odluke Vlada donese mi ih i realizujemo. Jako je teško naći nekakvo rješenje koje će zadovoljiti sve, uvijek će biti ljudi koji su nezadovoljni nečim, ali mi se trudimo da iznađemo najbolja rješenja u ovoj situaciji tako smo na neki način ograničeni odlukama Kriznog štaba i Vlade ali i oni traže ono što je najbolje za učenike. Nama je najvažnija bezbijednost i zdravstveno stanje učenika i time se rukovodimo kada donosimo bilo kakve odluke i sve što radimo radimo zbog učenika i u njihovom interesu, kazao je Fikret Vrtagić, pomoćnik ministra obrazovanja i nauke TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79