Nakon protesta u Trebinju oglasio se osumnjičeni Marko Zvijer: Protiv mene se vodi medijski linč

Povodom događaja koji su se proteklih dana dešavali u Bileći i Trebinju te uznemirili javnost Bosne i Hercegovine, gdje su se mještani Bileće i članovi porodice Dušana Milošević, okupljali na mirnim protestima, negodujući što je Marko Zvijer pušten da se brani sa slobode.

U saopštenju policije, na osnovu kog je Zvijer optužen, se navodi da Policijska stanica Bileća radi na dokumentovanju krivičnog djela „Protivpravno lišenje slobode“.

Blaćenje moje porodice

-Naime, policijski službenici su stekli operativna saznanja da su lica inicijala Ž.V. M.Z. i jedno maloljetno lice protivpravno lišili slobode drugo lice na način da su ga stavili u prtljažnik putničkog automobila, odvezli ga na određenu lokaciju, zadali mu više udaraca po glavi i tijelu uslijed čega je lice lišeno slobode zadobilo tjelesne povrede, nakon čega su ga ostavili u blizini Bileće. O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju”, navedeno je u policijskom izvještaju.

Otvorenim pismom medijima i svim građanima obratio se Marko Zvijer. Pismo u kojem Zvijer iznosi svoju stranu priče prenosimo u cijelosti.

– Obraćam se povodom unaprijed javne osude od strane sugrađana i blaćenja moga imena i porodice u javnosti, pogotovo na društvenim mrežama. Ne ulazim u sudske odluke, koje poštujem, ali branim svoj integritet. Nisam sin „mafijaša“, “kriminalca“, “ratnog profitera“ i slično, već potičem iz poštene i radne porodice. Na teret mi se stavlja „PROTIVPRAVNO LIŠENJE SLOBODE“, koji mediji iskorištavaju i zloupotrebljavaju u negativnom kontekstu i pišu: “OTMICA“, “GEPEKOVANJE“… iako sam oslobođen iz istražnog pritvora, sam oštećeni D.M. je potvrdio da ga nisam protivpravno lišio slobode, vozio, te maltretirao, što ne kažu i mediji, već neosnovano, neprovjereno i bez ikakvog dokaza stavljaju moje puno ime i prezime da sam počinio neko krivično djelo, te dezinformišu javnost, i time me stavljaju na osudu sugrađanima.

Držan sam u pritvoru tri dana, pošto su svi akteri ovog događaja dali izjave, te isti naveli da ja nisam počinilac ovog krivičnog djela, sud me je oslobodio i pustio da se branim sa slobode u daljem postupku. Nije bilo nikakvog potkupljivanja sudija, niti iko stoji iza mene, niti me štiti. Nema potrebe da se prijeti meni i mojoj porodici, te da komandir policije PS Bileća kaže da se radi o višestrukim povratnicima za kojima su podnošeni izveštaji o počinjenim krivičnim djelima, jer imam potvrdu od nadležnog suda da nisam nikad osuđivan ni za kakvo krivično djelo. Molim medije da ubuduće daju provjerene informacije, a ne ovako kao sada da prave medijski linč. U slučaju da medijske kuće ne preprave ili promijene informacije, obavještavam iste da će pravno odgovarati.

Dobio sudski spor

Moje ime i ličnost je iskoristila policijska stanica Bileća jer sam bio na sudu sa njima i ovo koriste kao osvetu i odmazdu prema meni i mojoj porodici. Mogu da dodam i da su prebijali svjedoke i tjerali ih da kažu da sam ja počinio krivično djelo kako bi mi napakovali i lišili me slobode. Sada je tu i uticaj Branka Miloševića koji podiže proteste građana, a ja ga javno pitam gdje je bio on i svi ovi građani kada je prebijen moj bratstvenik Miodrag Zvijer, kada sam i ja sam prije par godina kao maloljetnik zadobio teške tjelesne povrede od strane PS Bileća i sa istima vodio sudski spor i dobio! Gdje su bili kad su se desili mnogi gori slučajevi od ovoga kada ni policija ni građani nisu bili na ulicama.

Ne bježim od pravde i zakona, mislio sam prešutjeti sve ovo, ali kad sam vidio šta rade i kako pojedinci iskorištavaju situaciju morao sam se oglasiti.

– Nadam se da će novonastala situacija što prije da se smiri kako bi porodice svih nas mogle da nastave normalnim životima što trenutno nije moguće s obzirom na sva dešavanja napisao je Marko Zvijer.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79