Nakon serije jakih vjetrova, stabilnije vrijeme dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Nakon serije jakih vjetrova, stabilnije vrijeme dolazi u Bosnu i Hercegovinu


Jedna od dobrodošlih vijesti za stanovnike Bosne i Hercegovine je da se u narednim danima ne očekuju ozbiljni problemi s vjetrom. Očekuje se da će sutra donijeti sunčano vrijeme, dok bi utorak i srijeda trebali biti obilježeni kišom i pljuskovima širom zemlje.

Fronta koja je donijela prolaznu kišu i pljuskove sada se povukla, što ukazuje na dolazak pretežno sunčanog dana sutra. Vjetar se smirio u većini područja, iako će lokalno još biti umjeren, posebno na jugozapadu zemlje. Temperature će biti ugodne, s dnevnim maksimumima od 15 do 20°C, lokalno čak do 23°C. Jutra neće biti previše hladna, no po kotlinama i riječnim tokovima može doći do magle ili niske oblačnosti.

Uprkos privremeno sunčanom vremenu, u večernjim satima sutra te noći na utorak, očekuje se postupno povećanje oblačnosti sa jugozapada. Od noći na utorak i tokom utorka i srijede, zemlju očekuje oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Moguće su lokalno obilne padavine.

No, dobra vijest je da bi srijedom popodne trebalo doći do postupnog prestanka padavina s zapada, uz smanjenje oblačnosti. Uz to, noć na četvrtak donijet će hladnije temperature i mogućnost mraza na nekim lokalnim područjima.

U utorak će još uvijek biti relativno toplo, dok će srijedom stvarne jesenske temperature s dnevnim maksimumima između 10 i 16°C.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija