Nakon šestogodišnjeg suđenja: Osuđeni na 24 godine zatvora u slučaju ‘Trezor’

Nakon šestogodišnjeg suđenja: Osuđeni na 24 godine zatvora u slučaju ‘Trezor’


Optuženi u slučaju “Trezor”, Jovica Karać (49), Miloš Mrđan (49), Aljoša Galić (36) i Đorđe Ćulum (44) iz Banja Luke, osuđeni su na ukupno 24 godine zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog serije razbojništava tokom kojih su uz prijetnju oružjem oteli blizu dva miliona maraka.

Presuda je izrečena nakon šest godina sudskog procesa.

Karać i Ćulum su osuđeni na po sedam godina zatvora, dok su Galić i Mrđan dobili po pet godina. Sud je utvrdio da su krivi za organizovanje kriminalnog udruženja koje je počinilo više oružanih pljački između 2008. i 2011. godine na području Banja Luke, Prijedora i Kneževa, uključujući pljačku iz Komercijalne banke, “Alfa Sekjuriti”, “Pošta Srpske” i “Rajfajzen banke”.

Uz to, određeno je da se od osuđenih oduzmu imovinske koristi stečene kriminalnim djelima: Ćulumu 197.468 KM, Galiću 45.970 KM, Karaću 54.332 KM i Mrđanu 8.361 KM.

Željko Pavlović (47) iz Kneževa oslobođen je krivice jer sud nije našao dokaze da je bio umiješan u pljačku.

Osim navedenih, u pljačkama su učestvovali i Tomislav Knežević (49), trenutno u bjekstvu, te Siniša Straživuk (56) protiv koga je postupak razdvojen zbog zdravstvenih razloga.

Milan Reljić, koji je priznao krivicu i svjedočio protiv ostalih, dobio je imunitet. Obrana osuđenih najavila je žalbu na presudu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija