Nakon skandala sa “takozvanom Armijom RBiH”: Novinar BHRT-a vrijeđao člana Predsjedništva BiH Željka Komšića

Kao da skandalima na Javnom RTV servisu nema kraja.

Podsjetimo, voditeljica Dnevnika na BHT1 nedavno je u toj informativnoj emisiji Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvala “takozvanom”!

Tvrde da se desio teški profesionalni propust: U Dnevniku BHT1 Armiju RBiH nazvali “takozvanom”

Voditeljica je to kazala čitajući informaciju o presudi Suda BiH u predmetu “Senad Džananović i drugi”. O ovome su se “teškom profesionalnom propustu” oglasili iz BHRT-a, kazavši kako je, “s obzirom na to da se radi o teškom profesionalnom propustu i ozbiljnom ugrožavanju interesa BHRT-a, generalni direktor Belmin Karamehmedović dao nalog direktoru programa BHT1 Mariju Vrankiću da hitno utvrdi uredničku odgovornost za navedeno i da se odgovorni uposlenici sankcioniraju u skladu s internim aktima BHRT-a”.

Istaknuli su da BHRT neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smjernice BHRT-a.

No, tu nije bio kraj.

Novinar BHRT-a Ivan Crnjac, javno je na Facebook stranici primitvno vrijeđao člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Očiti da je novinaru Crnjcu toliko zasmetao odgovor člana Predsjedništva BiH Željka Komšića upućen predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, pa se nije mogao suzdržati.

BHRT se nastavlja sramotiti, nakon skandala oko oslovljavanja Armije BiH, a hoće li odgovorni biti sankcionirani, ostaje da vidimo, piše Slobodna-bosna.ba.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79