Nakon snimka Crne Hronike oglasila se Opća bolnica: Pomoćnica Gavrankapetanovića će biti kažnjena!

Crna hronika je danas objavila snimak iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a u kojem se vidi kako, dama koja se predstavlja kao pomoćnica doktora Gavrankapetanovića, napada pacijenticu.

Naime, pacijentica iz Sarajeva (identitet poznat redakciji Crne hronike) se požalila na to što dotična uvodi druge pacijente preko štele, a nakon burne rasprave je pokušala oduzeti telefon pacijentici koja ju je snimala.

(VIDEO) Drama u Općoj bolnici: Pomoćnica direktora preko štele dogovara termine pregleda. Građani je snimili

Sarajka je u prepunoj bolnici čekala na pregled kod interniste, endokrinologa i dijabetologa dr.med.Prim. Alme Mujanović-Narančić.

“Nas je možda bilo 15-20 u čekaonici ispred orgnijacije doktorice Alme Mujanović-Narančić. I ja sam zadnja u redu. U tom trenutku dolazi pacijentica sa snimka, iza mene i ja pomislim, naravno čekat će red jer nas puno ima.

Onda dolazi pomoćnica direktora i uvodi je u ordinaciju preko reda. Moja prva reakcija bila je ta da sam otišla do recepcije i pitam sestricu kako mogu preko reda da ulaze. Odgovorili su i kratko da obratim doktorici.

Moja druga reakcija bila je, da vadim telefon iz ruke, i počinjem snimati video. Pokucam na vrata i počinjem dijalog. Odmah je počela vrištati na mene. Dotična sa snimka mi govori da ja ne znam ko je ona, gura me i istjeruje iz ordinacije. Nakon toga sam je prijavila policiji”, izjavila je ogorčena Sarajka za portal Crna-Hronika.

Nakon snimka koji smo objavili, oglasili su se iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Kažu da će kazniti dotičnu gospođu, ne otkrivajući njen identitet.

Iz bolnice se izvinjavaju pacijentici, a kažu kako im je politika jednak tretman prema svima.

“Uprava Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, nakon što je objavljen snimak u medijima o neprimjerenom ponašanju naše uposlenice, upućuje duboko izvinjenje pacijentici”, naovode u saopćenju.

Generalna politika i opredjeljenje naše ustanove, dodaju, jeste maksimalna posvećenost i jednak tretman svih pacijenata te će u skladu s takvim opredjeljenjem, prema uposlenici koja je svojim ponašanjem narušila ugled ustanove biti pokrenut disciplinski postupak i poduzete mjere predviđene važećim propisima, a u skladu sa Kodeksom ponašanja i odgovornosti uposlenih.

“Još jedanput se, u ime svih uposlenih, izvinjavamo pacijentici i naglašavamo našu odlučnost da nastavimo raditi u najboljem interesu svih građana koji potraže pomoć u Općoj bolnici”, zaključeno je u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79