Nakon što je Huso oduzeo sebi život i ostavio troje maloljetne djece: Pokrenuta akcija pomoći

Međunarodna nevladina organizacija Islamic Reliefa posjetila je danas Ljubiće kod Viteza kako bi obišla i pružila podršku porodici Petković nakon tragične nesreće kada je samohrani otac Huso Petković izvršio samoubistvo.

Iza Huse Petkovića ostalo je četvero djece, od kojih troje maloljetnih.

Islamic Relief je na zvaničnoj Facebook stranici objavio kako će pomoći Petkovićima.

“U noći s petka na subotu, kad su drugi slavili i veselili se nadolazećoj novoj godini, u porodici Patković dogodila se nesreća. Samohrani otac Huso Patković (48) oduzeo je sebi život vješanjem, ostavljajući iza sebe četvero djece od kojih je troje maloljetno. Fundraising tim “Islamic Reliefa” brzo se odazvao i u jutarnjim satima u nedjelju, 2.1., stigli su pred porodičnu kuću Patković u Ljubiću, općina Vitez.

Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja odlučeno je da će se porodici Patković pomoći na dva načina: prvi je kroz projekat ‘Responding to Urgent Needs of Socially Endangered Population’, a drugi kroz projekat ‘Stipendiranje jetima'”, naveli su iz ove nevladine organizacije.

 

Tim “Islamic Reliefa” u Ljubiću kod Viteza: tragična nesreća u porodici Patković

U noći s petka na subotu, 1.1.2022., kad su drugi slavili i veselili se nadolazećoj novoj godini, u porodici Patković dogodila se nesreća: samohrani otac Huso Patković (48) oduzeo je sebi život vješanjem, ostavljajući iza sebe četvero djece od kojih je troje maloljetno.
Fundraising tim “Islamic Reliefa” brzo se odazvao i u jutarnjim satima u nedjelju, 2.1., stigli su pred porodičnu kuću Patković u Ljubiću, općina Vitez. Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja odlučeno je da će se porodici Patković pomoći na dva načina: prvi je kroz projekat “Responding to Urgent Needs of Socially Endangered Population”, a drugi kroz projekat “Stipendiranje jetima”. Kroz prvi projekat “Islamic Relief” pomaže u hitnim slučajevima doniranjem hrane, odjeće, higijenskih te drugih proizvoda koji su najneophodniji u datom momentu, a drugi projekat je dugogodišnji uspjeh “Islamic Reliefa” kroz koji se trenutno stipendira više od 1.800 jetima u Bosni i Hercegovini.
Pozivamo sve dobre ljude da nas podrže u ovome što radimo, pa makar i tako što će ovu objavu podijeliti.

#islamicrelief #charity #donate #help #support #community #dogood #helpingothers #givingback #makeadifference #volunteerwork #children #savealife #orphan #scholarships #donation

Posted by Islamic Relief Bosna i Hercegovina on Nedjelja, 2. januar 2022.

Kako su dalje objasnili, Islamic Reliefa pomaže u hitnim slučajevima doniranjem hrane, odjeće, higijenskih te drugih proizvoda koji su najneophodniji u datom momentu, a drugi projekat je dugogodišnji uspjeh Islamic Reliefa kroz koji se trenutno stipendira više od 1.800 jetima (djece bez roditelja) u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79