Nakon što je izbo monaha iz konaka pokupio oko 1.300 KM

Nakon što mu je monah Stefan Ačić, prilikom razgovora u manastirskom konaku, odbio dati novac, Dragan Ševo (40) je izvadio nož i poslije kraće prepirke ga ubo dva puta, a potom sa više mjesta pokupio između 1.200 i 1.300 KM u raznim apoenima.

Kako pišu Nezavisne, Ševo je pred policijom i tužiocem priznao zločin koji je počinjen u manastiru Glogovac u Babićima kod Šipova i predložen mu je pritvor.

Ševo je 7. decembra oko 18.30 časova došao iz Banjaluke u Babiće kod monaha kod kojeg je i ranije dolazio, a koji ga je primio i poslužio mu večeru.

Ševo je kobne noći od njega tražio novac za dugovanja koja je imao, a kada je monah odbio, Ševo ga je izbo nožem koji je imao kod sebe.

Iz Babića je pobjegao sa sugrađaninom koji ga je i dovezao do manastira, a koji je kako smo ranije pisali, negirao da je tada znao da zločin koji je počinio Ševo i sve navodno saznao kasnije iz medija.

Ševo je tvrdio da nije imao u planu ovakav zločin već samo da se domogne nešto para, jer je bio u dogovima i nožem je navodno pokušao zaplašiti monaha ali kada je odbio izbo ga je u grudi.

Teško ranjeni Stefan uspio je pozvati drugog monaha i reći mu da je ranjen, a uspio je reći i ime napadača.

Sanitetskim vozilom prevezen je u Dom zdravlja Šipovo, gdje je u 20.15 preminuo.

Policija je dva dana tragala za Ševom i uhapšen je 9. decembra, nakon što je lociran u banjalučkom motelu “Nana”.

Prilikom upada policije u sobu, Ševo je sam je sebi nanio povredu nožem, zbog čega je bio u bolnici.

Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo monaha

Nakon izlaska iz UKC RS, gdje je bio hospitalizovan, Ševu su ponedjeljak preuzeli pripadnici policije kako bi ga dalje procesuirali.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79