Nakon što je svečano otvoren kontejner/ Načelnik Kaknja: Obilazak kontejnera je bio usputan

Općina Kakanj ni ti ja lično, nismo pravili nikakvu manifestaciju, presijecanje vrpce, niti svečanost oko otvaranja kontejnera u Kaknju. Kazao je ovo za “Avaz” načelnik Općine Aldin Šljivo.

– Događaj je organiziralo ekološko udruženje Centar za ekologiju i održivi razvoj Kakanj – C.E.K.O.R.. kontejner je instaliran u okviru projekta “Elektronski otpad odvoji i prirodu osvoji” u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD – kaže načelnik Šljivo.

U Kaknju svečano otvoren novi kontejner! (FOTO)

Pojašnjava da je prezentacija projekta održana u prirodnom ambijentu u ekološkoj učionici kod STŠ “Kemal Kapetanović”.

– Oni su nas nazvali da svojim dolaskom skrenemo pažnju na kompletan human i ekološki projekat. Obilazak kontejnera je bio usputan. A na manifestaciji su dodijeljene i nagrade učenicima gdje su djeca od elektronskog otpada pravili neke stvari koje su od koristi. Mi smo obezbijedili sredstva za nagrade učenicima. Iza svega stoji prelijepa priča – kaže načelnik.

Na kraju dodaje da mu nije teško pala ironija i sarkazam po društvenim mrežama.

– Nisam se trudio to ni zaustaviti. Ali žao mi je što je jedna prelijepa priča pala u drugi plan – dodaje Šljivo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79