Nakon što je u Sarajevu nožem napao žensku osobu i nanio joj povrede, muškarac ga sustigao i vratio ukradeno

Kako je navedeno iz MUP-a, sinoć u 19.15 sati Peta policijska uprava obaviještena je da je u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, izvršeno krivično djelo razbojništvo u pokušaju nad osobom inicijala A. M. iz Sarajeva.

”Tom prilikom maskirano nepoznato lice je uz upotrebu oštrog predmeta od nje otuđilo mobilni telefon, nanijevši joj povrede, nakon čega je M. H. iz Sarajeva uspio sustići nepoznatog razbojnika i od njega vratiti telefon, te je nepoznata osoba i njemu nanijela povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Povrijeđenim osobama je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC-u u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod spomenutih lica konstatovane lakše tjelesne povrede”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana oko 19.30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i uhapsilii osobu koja odgovara opisu izvršioca spomenutog krivičnog djela, a radi se o N. I., rođenom 1995. godine u Maroku, privremeno nastanjenom u prihvatnom centru “Blažuj”.

On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289., a u vezi s članom 28. KZFBiH (razbojništvo u pokušaju) i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dokumentovati navedeno krivično djelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79