Nakon što mu je ukrao topa u šahu/ Esko: ”Nisam Huseina htio likvidirati, samo ga zaplašiti”

Pritvor je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke, kao i okolnosti da je sa oštećenim u lošim odnosima, te da je ranije osuđivan.

Sutkinja za istragu bjelopoljskog Višeg suda, Vanja Rakonjac, saslušala je danas Eska Erovića (56) iz Osmanbegovog sela na Koristskoj visoravni, zbog pokušaja likvidacije komšije Huseina-Huskare Smakića (70) i odredila mu pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke, kao i okolnosti da je sa oštećenim u lošim odnosima, te da je ranije osuđivan.

Potezanju pištolja je prethodila svađa oko partije šaha, kada je Erović optužio Smakića da mu je ukrao figuru.

Sutkinja Rakonjac je nakon saslušanja odredila Eroviću pritvor do 30 dana.

Prema rješenju o zadržavanju, Erović je u srijedu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Smakića i ranio ga u lijevu ruku, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Erović je u istrazi kazao da nije htio da ga likvidira, već da je bio ljut zbog svađe koju su prethodno imali, te da je samo htio da ga zaplaši.

Smakić je ispričao da je sve počelo oko figure šaha, koji su igrali u seoskoj prodavnici, a da je dan kasnije, prolazeći traktorom pored njega, Erović sišao i pucao u njegovom pravcu. On se, kako je objasnio, instiktivno izmakao, kada ga je zrno pogodilo u šaku.

Nakon ranjavanja, on je zbrinut u bjelopoljskoj bolnici, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79