Nakon što se predao policijiji: Dukić smješten u pritvor

Nedeljko Dukić, za kojim je raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, nalazi se u pritvoru, nakon što se predao.

Okružni sud u Banjoj Luci je pritvor odredio još 28. septembra prošle godine, nakon paspisivanja potjernice te je on, nakon predaje, predat u pritvorsku jedinicu.

Iz Okružnog suda su potvrdili da pritvor može da traje najduže mjesec dana.

Pokušaj ubistva novinara: Nedeljko Dukić se predao pravosudnim organima

Novinar BN televizije i portala Gerila Vladimir Kovačević pretučen je 26. augusta prošle godine ispred svoj stana u Banjoj Luci, a tužilaštvo je slučaj okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

Iz Okružnog tužilaštva navode da nastavljaju rad na navedenom predmetu, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku RS-a.

U julu je prvooptuženi Marko Čolić (32) osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara iz Banje Luke Vladimira Kovačevića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79