Nakon što su Bosanci pali u Drezdenu: Zaštićeni svjedok otkriva imena švercera oružjem

U nastavku istrage protiv Alena Hrvatovića iz Tuzle čiji su saradnici u februaru ove godine pali u Drezdenu za Mercedesom punim oružja, pripadnici SIPA-e su prekjučer lišeni slobode još dvojicu Tuzlaka.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u ovom predmetu ima svjedoka čiji je identitet strogo zaštićen, a koji im otkriva imena krijumčara oružjem iz Hrvatovićeve grupe.

Uz pomoć zaštićenog svjedoka i 5. septembra je na području Istočnog Sarajeva privedena osoba osumnjičena za saučesništvo u krijumčarenju oružjem, dok su u Njemačkoj naknadno lišene slobode još dvije osobe.

Sud BiH je sredinom avgusta produžio pritvor Alenu Hrvatoviću koji je uhapšen u Istočnom Sarajevu. U Drezdenu su privedeni njegovi saradnici Dino Šljoka i Emil Alimanović nakon što su u njihovom Mercedesu (K89-T-662), u specijalno napravljenom spremniku, pronađeni 98 ručnih bombi, četiri automatske puške, osam pištolja i drugih vrsta oružja i municije.

Šljoka i Alimanović su pali u Njemačkoj nakon što im je terenac s oružjem ostao bez goriva, a oni nisu imali para da ga kupe. Oružje je bilo namijenjeno za ilegalno tržište u Holandiji, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79