Nakon što su joj se utopila dva sina majka krivi spasioce

Dragana Mekić, majka dvojice dečaka, rođene braće D.M. (5) i D.M. (7) koja su se danas utopila u jezeru Očage kod Lazarevca izjavila je da je nakon 10 minuta od kada je primjetila da joj nema sinova pozvala spasioce koji su, prema njenom riječima, počeli da traže djecu u jezeru tek poslije sat vremena.

Tragedija: Preminuli dječaci koji su se utopili pred roditeljima

“Sinovi su mi sve vrijeme bili u plićaku, voda nije bila duboka, do koljena, nijedan nije znao da pliva ali mi nije jasno kako su uspjeli tako jedan pored drugog da mi nestanu u tako plitkoj vodi. Čim sam vidjela da ih nema odmah sam otrčala kod spasioca i rekla im da su mi djeca nestala u jezeru”, ispričala je majka detalje ove tragedije i nastavila:

“Rekla sam spasiocima da su mi sinovi u vodi, ali oni sat vremena nisu ušli u jezero da ih traže nego su ih tražili okolo po obali, dozivali ih misleći da su se izgubili.Tek nakon sat vremena su uronili u jezero i pronašli ih mrtve jednog pored drugog. Već su se utopili”,priča ona kroz suze.

Kada su izvuki dečake na kopno došla je policija da obavila uviđaj.

“Ispitivali su me nekoliko sati, muža su mi odveli u Beograd u policijsku stanicu, a ja sam ovdje ostala sama sa njom…ne znam kako ću dalje, ovo je teška tragedija… “rekla je očajna majka, prenosi Nova.rs

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79