Nakon što su procurile poruke o namještanju utakmica, jedan od aktera afere se oglasio: Mi smo stari drugovi, to je bila šala

Nakon priče koju su mediji objavili da je Ajdin Mrguda, trener Nogometnog kluba Vis Simm-bau iz Kosove kod Maglaja, nudio novac Marselu Maceu, igraču rivalskog kluba NK Moševac, da “povuče ručnu” u susretu s njegovim klubom, brojne su reakcije javnosti. Isplivale su i sve malverzacije u bh. nogometu.

Seljačka liga

I dok Mrguda, trener kluba iz Druge lige Federacije BiH – grupa Centar (treći rang bh. fudbala) negira da je nudio novac i vodio takav razgovor, igrač Mace potvrdio je za “Avaz” da je prepiska tačna. Najprije je pokušao izbjeći razgovor s novinarom, pravdajući se kako je u obavezama.

– Nisam u prilici da razgovoram. Rekao sam već, to je za mene seljačka liga i ne želim o tome pričati – govorio je on.

Ipak, potvrdio je kako je pisao sa Mrgudom na tu temu, međutim, sve to pokušao je pravdati činjenicom da su oni dugogodišnji prijatelji.

– Mi smo stari drugovi, tako da, sve to može biti sprdnja. Ništa od toga što smo pisali nije bilo niti će ikada biti. Više je to bila šala. Ko će vam danas dati u trećoj ligi ljubičastu novčanicu. Nisam dobio ni tih 200 KM. Nismo se ni pogledali na toj utakmici – pravdao se Mace.

Kako saznaje “Avaz”, Mace je, također, pokušavao da se prepiska vođena s trenerom Mrgudom povuče sa portala jer bi zbog toga mogao imati problema i ostati bez angažmana.

Povuci ručnu

– Imat ćeš 200 KM od mene. Povuci ručnu. Ja stojim iza toga. Ako hoćeš, ako ne onda ništa – napisao mu je Mrguda, koji je izjavio za Avaz da su to notorne laži i gluposti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79