Nakon što više ne radi u Autocestama FBiH: Gdje je Adnan Terzić?

Adnan Terzić, donedavni direktor Autocesta FBiH ne radi više u ovom javnom preduzeću. Kako nam je potvrdio, poštom je obaviješten da je zaključno sa 11. junom odjavljen u Poreskoj upravi.

Kako nam je kazao, istekao mu je mandat, a na upit da li je na osnovu dosadašnjeg iskustva mogao nastaviti angažman u tom preduzeću, kazao nam je da odnos nove uprave ne želi komentirati i da “nema šta tražiti tamo gdje nije potreban”.

Upitan za dalje planove, bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH kazao nam je da iz korektnosti prema bivšoj funkciji, ove poslove bi više radio u BiH, ali konstatuje da “u regionu ima prostora i potrebe”.

Na upit da li to znači da ima ponude za nastavak angažmana van BiH, odgovara potvrdno, uz konstataciju da “cijeli region gradi”.

Upitan da li je u međuvremenu na birou, kaže da nije.

Govoreći o političkom angažmanu, kaže da je član SBB-a, ali da s kolegama iz stranke nije razgovarao o eventualnom aktiviranju u politici i da to ne namjerava činiti.

Podsjetimo, za v.d. direktora Autocesta FBiH Vlada je nedavno imenovala Elmedina Volodera (SDA).


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79