Nakon sudara tri vozila normaliziran saobraćaj na putu Zenica-Žepče

Zbog sudara u jednom momentu je došlo do potpune obustave saobraćaja na ovoj dionici

Normaliziran je saobraćaj u mjestu Jelina na putu Zenica-Žepče, nakon što je završen uviđaj saobraćajne nesreće, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

U toj saobraćajnoj nesreći učestvovala su tri vozila, a dogodila se ranije danas.

Zbog sudara u jednom momentu je došlo do potpune obustave saobraćaja na ovoj dionici prenosi Oslobođenje.

Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu. U jugozapadnoj Bosni poteškoće vozačima pričinjavaju povremeno jaki udari vjetra. U nižim područjima Bosne i u Hercegovine saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79