Regija BiH Nakon svađe, majku usmrtila sa pet udaraca sjekirom u glavu

Nakon svađe, majku usmrtila sa pet udaraca sjekirom u glavu

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je optužnicu bijeljinskog Tužilaštva protiv Ramze Karajčić (62) iz Kozluka koja je u augustu ove godine udarcima sjekirom u glavu ubila svoju 83-godišnju majku Namku Kokić.

Prema navodima iz optužnice, Ramza je 25. augusta, u porodičnoj kući u kojoj su skupa živjele, zbog međusobnih nesuglasica, majku ubila u stanju smanjene uračunljivosti (ali ne bitno) u afektivno-impulsivnom stanju.

– Svjesna svog djela, u namjeri da svoju majku liši života na svirep način, oborila ju je na pod hodnika i dok je ležala na leđima, oštricom male sjekire koju je držala u sobi zadala joj pet udaraca u predjelu čela i očiju, nanoseći joj na taj način smrtonosne povrede – navedeno je, između ostalog, u optužnici.

Povrede koje joj je nanijela, dodaje se u optužnici, prouzrokovale su veliku fizičku bol i patnju, a potom i smrt oštećene koja je preminula na mjestu.

Potom je Ramza sjekiru sa tragovima krvi ostavila u sobi, dok je tijelo njene majke ostalo u hodniku, a ona se iz kuće uputila u Policijsku stanicu Kozluk, gdje je policajcima rekla šta je uradila.

Ramzi Karajčić ovo nije prvo ubistvo. Ona je 30. juna 2009. godine u kući svog brata u Kozluku krampom do smrti izudarala supruga Ramadana Kočića sa kojim je imala troje djece.

Ramadan je podlegao, a obdukcija je utvrdila da je čak 41 put bio udaren krampom po glavi i tijelu.

Motiv tog ubistva bila je bolesna ljubomora.

Nakon sudskog postupka osuđena je na pet godina zatvora, zbog niza olakšavajućih okolnosti prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM