Nakon tri samoubistva u UKC RS: Prozori se više neće moći širom otvarati

Nakon trećeg samoubistva pacijenta za mjesec i po dana, skokom sa prozora UKC RS, iz ove zdravstvene ustanove, poručuju da će podesiti mehanizam za otvaranje prozora.

Iz Univerzitetskog kliničkog centara Republike Srpske odgovaraju da se, u svrhu sprečavanja neželjenih događaja ove vrste, pristupilo podešavanju mehanizama za otvaranje prozora kako bi se mogli otvarati isključivo na kant.

Pacijent koji se juče ubio skočivši sa prozora bolesničke sobe, bio je hospitalizovan od drugog maja u Klinici za torakalnu hirurgiju u Centralnom medicinskom bloku UKC RS.

“Tokom hospitalizacije pacijent je bio svjestan, orijentisan, komunikativan, sarađivao je sa osobljem Klinike, psihički adekvatan, bez ikakvih znakova psihopatologije i bez istorije psihijatrijskih oboljenja. Prethodno je od šestog do 16. aprila liječen u našoj ustanovi zbog kovid pneumonije”, preciziraju iz UKC.
Napominju da se pacijenti oboljeli od kovida 19 istovremeno bore i sa psihičkim posljedicama ove bolesti, nesanicom, poremećenom pažnjom ili koncentracijom, anksioznošću, depresivnim raspoloženjem, zbunjenošću i promijenjenom sviješću.

“Mi se nastavljamo boriti za naše pacijente, to je naš poziv, najljepši i najsvetiji i koristimo ovu priliku da apelujemo na pojedine političke aktere da nam ne odmažu i da nemile događaje poput ovog ne koriste u svrhe samopromocije i skupljanja jeftinih političkih poena”, poručili su iz ove zdravstvene ustanove.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79