Nakon učenika iz Vareša, na ekskurziji u Neumu otrovali se i đaci iz Srebrenika: “Bili u istom hotelu”

Kako doznaje portal Crna-Hronika više učenika Osnovne škole iz Vareša vraćena je kući nakon trovanja na ekskurziji u Neumu.

Cijeli slučaj se htio zataškati, međutim sve su otkrili roditelji kada su učenici došli kući. Riječ je o učenicima 9. razreda Osnovne škole Vareš i Majdan.

“Sve upućuje na trovanje hranom. Djeca su bila na ekskurziji u Neumu. Svi su prije vremena vraćeni kućama, a većina njih imala je simptome trovanja. Otrovali se u hotelu. Imaju nalazi i mišljenja doktora u Varešu. Svi govore samo jedno.” – počinje izjavu svoju panični roditelj iz Vareša za portal Crna-Hronika.

Učenici iz Vareša se otrovali na ekskurziji u Neumu

Nakon potresne ispovijesti roditelja iz Vareša javili su nam se i ogorčeni roditelji iz Srebrenika koji tvrde da su se i njihova djeca otrovala u istom hotelu kao i đaci iz Vareša.

“Svi su bili zajedno u hotelu. To je mala ekskurzija osnovaca. Završavaju 9 razred, završavaju osnovnu školu i ovako da im se desi. A sve, putuj u BiH da djeca upoznaju domovinu. Tako su je upoznali da su svi završili na UKC Tuzla na Gradini.” – počinje svoju priču ogorčeni roditelj iz Srebrenika.

Bilo je više djece iz osnovne škole. Na sreću neko je prošao lakše a neko teže. Naši mališani su u petak krenuli u Neum, a vratili se u ponedjeljak navečer. Sve isto kao ovi iz Vareša. Svi su bili u istom hotelu.

“12.5 su došli u neumski hotel. Spavali smo u njemu 3 noći i svaku noć su dobivali živu hranu ali nikoga to nije zanimalo. Svi smo imali mučnine ali smo mislili da je to od puta. Sutradan je veliki broj učenika završilo na infuzijama i na tabletama.” – izjavio je dječak osnovne škole.

“Direktor, nastavnici 1. osnovne škole , kao i đaci svi su se otrovali. Pola škole završilo je na UKC Gradina Tuzla. U srijedu su već veliki broj djece prvo pomoć zatražio u Hitnoj pomoći. Svi šute. Ne znam zašto” – izjavio je jedan od roditelja za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79