Nakon uspjeha Veleža: Sukobili se navijači u Počitelju, različite priče policije i svjedoka

U Počitelju se noćas desio incident u kojem je jedna osoba zaustavljena na magistralnom putu te napadnuta, navedeno je u biltenu MUP-a HNK.

Iz MUP-a je saopćeno kako je noćas oko 23 sata u Policijsku stanicu Mostar Jug došao J. M. (1990.) i prijavio da mu je, dok se kretao vozilom iz smjera Čapljine prema Mostaru, u mjestu Počitelj grupa osoba u dresovima Velež popriječila put.

On je policiji kazao da su metalnim šipkama i drvenim palicama oštetili njegovo vozilo VW Golf IV, a on je zadobio vidne povrede na glavi.

Nakon toga je zbog povreda upućen u medicinsku ustanovu.

Čitatelji portala Klix.ba javljaju da navodi policije ne odgovaraju stvarnom stanju te da su navijači Veleža koji su slavili sinoćnji uspjeh napadnuti na jednom od počiteljskih parkirališta pored magistralnog puta M-17.

Kako navode, napala ih je grupa od 20-ak navijača Zrinjskog Ultrasa te je tom prilikom došlo do tučnjave.

Iste navode potvrđuje policijski bilten te kažu kako je oko 22:40 sati PU Čapljina je obaviještena od strane građana da je u mjestu Počitelj više osoba došla u objekte “Kruško” i “Kod Alje”, bakljama i drvenim palicama napale goste i oštetili dva vozila.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj i upoznat Odjel krim. policije koji preduzima daljnje mjere i radnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79