Nakon utapanja dječaka: Šefica Gradskih bazena dala ostavku

Do daljnjega odgovorna osoba za vođenje bazena je Dubravka Horvat, članica Uprave GKP Komunalac. GKP Komunalac nastavlja suradnju s istražnim tijelima, stoji u priopćenju…
Nakon tragedije na Gradskim bazenima ‘Cerine’ u Koprivnici, gdje je život izgubio osmogodišnji dječak, Uprava Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac, u dogovoru sa Skupštinom i predsjednikom Nadzornog odbora, odlučila je pokrenuti proces raskida ugovora s dosadašnjom spasilačkom službom NASA-KPS.
– Do daljnjega odgovorna osoba za vođenje bazena je Dubravka Horvat, članica Uprave GKP Komunalac. GKP Komunalac nastavlja suradnju s istražnim tijelima u cilju raščišćavanja svih činjenica oko tragičnog događaja te i ovim putem izražava najdublju sućut obitelji, stoji u priopćenju.

odsjetimo, obdukcija je pokazala da je dječak preminuo uslijed utapanja, a još uvijek je u tijeku kriminalističko istraživanje tko je odgovoran za tragediju.

Nikakvih drugih ozljeda nije bilo na dječakovom tijelu, tako da ništa ne upućuje na to da se dječak možda udario ili izgubio svijest. Naime, prema izjavama nekih očevidaca nitko nije vidio da dječak maše rukama ili traži pomoć, a na bazenima nije bila prevelika gužva.

Djecu su navodno pazile tri animatorice, a dječak nije bio plivač. Njegovo tijelo našli u dijelu bazena poznatom kao “brza rijeka”. Riječ je o bazenu gdje voda cirkulira u krug te tako ostavlja dojam brze rijeke, a ponekada se strujanje vode znatno ubrza. Dječak je navodno upravo pri tom jačem strujanju potonuo, ali više nije uspio isplivati na površinu.