Nakon velike istrage: Hapšenje dilera i jedna od najvećih zapljena kokaina u BiH

Djelujući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e su danas na području Sarajeva realizirali pretrese i hapšenja osumnjičenih osoba na ukupno devet lokacija.

Radi se o operaciji koja je realizirana duži vremenski period prikupljanjem dokaza o osobama koje su vršile krijumčarenje većih količina teških opojnih droga na području BiH.

Akcija je povezana s prošlosedmičnim hapšenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednom od najvećih zapljena opojne droge kokain, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica na autoputu Sarajevo-Zenica prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge kokain na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM.

Tužilaštvo BiH je s partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su duži vremenski period vršili nabavku opojnih droga, uglavnom s područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko tržištu u BiH.

Nakon hapšenja i izvršenih pretresa osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljnjim aktivnostima prema osumnjičenima.

“Tužilaštvo BiH zahvaljuje svim domaćim i međunarodnim institucijama i agencijama koje su pomogle u uspješnoj realizaciji ove opsežne akcije u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga”, saopćeno je.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79