Nakon verbalnog, novinar RTV Zenica Sinan Gluhić napadnut i fizički

Dolazeći na posao jutros nešto prije devet sati, kolega Sinan Gluhić fizički je napadnut od strane Sulejmana Spahića. Napad se desio na raskrsnici ulica Islambegovića put i Bulevar Ezhera Eze Arnautovića (kod Prve gimnazije Zenica).

Spahić je ovom prilikom uputio prijetnje po život kolegi Sinanu Gluhiću, te ga u prisustvu svjedoka udario zatvorenom pesnicom u predjelu vrata i lica. Slučaj je prijavljen i zadokumentovan, kao i prijetnje koje su upućene u nekoliko navrata proteklih dana.

Nakon uviđaja kolegi Sinanu je ukazana ljekarska pomoć u službi hitne medicinske pomoći. Zbog straha za svoj i život svoje porodice, od ministra, te policijskog komesara zatražena je 24-časovna zaštita.

Podsjećamo, jedan visoko pozicionirani član A SDA je u je proteklih dana u nekoliko navrata uputio prijetnje kolegi Sinanu Gluhiću nakon njegove objave o rekonstrukciji puta Zenica – Babino – Arnati.

Uz osudu jutrošnjeg napada u narednim danima pomno ćemo pratiti razvoj situacije i o tome detaljno informisati javnost prenosi Zenicainfo.

 

Političar Ramo Isak verbalno napao novinara Sinana Gluhića!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79