Nakon višemjesečnog bjekstva predao se Predrag Petković

Radi se o predmetu za organizirani kriminal, koji je povezan s međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima

Osumnjičeni Predrag Petković, rođen 1987. godine, osoba koja je potraživana međunarodnom potjernicom i osumnjičena za više krivičnih djela, nakon višemjesečnog bjekstva, predao se Tužilaštvu BiH u prisustvu advokata.

Navedeni osumnjičeni pod istragom je u predmetu kodnog naziva „Storage“, koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama. Kao jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe s područja Gradiške i drugih mjesta, osumnjičen je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenjem ljudi, te krivičnim djelom teška krađa.

Radi se o predmetu za organizirani kriminal, koji je povezan s međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima u kojem tužilaštvo, u saradnji sa partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta vodi istragu protiv grupe koja je djelovala na području BiH i inostranstva.

Osumnjičeni je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79