Nakon zapaljive retorike, ozbiljni razgovori: Milorad Dodik dolazi na sastanak s ambasadorima Kvinte

U Sarajevu će danas biti održan sastanak ambasadora Kvinte s visokim funkcionerima bh. entiteta Republika Srpska, potvrdio je predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović

Sastanku će prisustvovati ambasadori SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i predstavnici Delegacije Evropske unije.

Oni su na razgovor pozvali predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, premijera Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS-a Nedeljka Čubrilovića.

Prema informacijama “Avaza“, sastanku će prisustvovati i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pretpostavka je da će glavna tema biti deblokada institucija BiH kroz bojkot glasanja na sjednicama Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i Parlamenta BiH, ali i najave o povlačenju saglasnosti za VSTV i OSBiH.

Čubrilović kaže da još uvijek ne zna tačnu lokaciju sastanka i da je na putu za Sarajevo.

– Znam da će na sastanku biti predsjednica RS Cvijanović, predsjednik Vlade Višković. Mislim da će na sastanku biti i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Za ostale ne znam – rekao nam je Čubrilović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79